Předpověď virality zpráv na sociálních médiích - Luu, Tran Huy (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá predikcí virality příspěvků na sociálních sítích, se zaměřením na platformu Reddit. Porozumění virálnosti je klíčové pro novináře, marketéry a tvůrce obsahu, kteří se snaží maximalizovat svůj dosah a ovlivnit veřejnou diskusi. Hlavním cílem je objevit akční pravidla, která mohou zlepšit úspěšnost příspěvků na Redditu na základě klíčových charakteristik, jako jsou vlastnosti titulku, emoční tón, načasování a doména článku. V práci zpracováváme a analyzujeme historická data z datové sady Pushshift Reddit Dataset za účelem identifikace vzorců a vytvoření praktických poznatků. Zjištění přispívají k hlubšímu pochopení online sociální dynamiky.