Předpověď virality zpráv na sociálních médiích - Luu, Tran Huy; Kliegr, Tomáš; Sýkora, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá predikcí virality příspěvků na sociálních sítích, se zaměřením na platformu Reddit. Porozumění virálnosti je klíčové pro novináře, marketéry a tvůrce obsahu, kteří se snaží maximalizovat svůj dosah a ovlivnit veřejnou diskusi. Hlavním cílem je objevit akční pravidla, která mohou zlepšit úspěšnost příspěvků na Redditu na základě klíčových charakteristik, jako jsou vlastnosti titulku, emoční tón, načasování a doména článku. V práci zpracováváme a analyzujeme historická data z datové sady Pushshift Reddit Dataset za účelem identifikace vzorců a vytvoření praktických poznatků. Zjištění přispívají k hlubšímu pochopení online sociální dynamiky.
Vedoucí práce: Tomáš Kliegr
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses