Multiplatformní mobilní aplikace pro správu financí s integrací na bankovní instituci - Baiukov, Aleksei; Nguyen, Viet Bach; Hoza, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na vývoj multiplatformní mobilní aplikace pro správu osobních financí s integrací na bankovní instituce. Hlavním cílem je vytvořit praktický nástroj, který uživatelům umožní efektivně spravovat své finance, plánovat rozpočet a analyzovat své výdajové návyky, čímž řeší nedostatky současných aplikací na trhu. V rámci cíle práce je také možnost integrace s bankovním rozhraním pro automatizované načtení transakcí a synchronizaci zůstatků v reálném čase, odstraňuje to uživatelům nutnost manuálního zadávání dat. Práce vychází z analýzy současného stavu trhu a identifikace klíčových potřeb uživatelů. Na základě těchto poznatků je navržena mobilní aplikace, která představuje řešení pro uživatele, kteří potřebují komplexní správu osobních financí, včetně sledování výdajů, plánování rozpočtu, správy aktiv a dluhů, s možností automatické integrace s bankovními účty. Aplikace je založená na architektuře klient-server s využitím návrhového vzoru MVVM. Pro vývoj je zvolena technologie React Native, která umožňuje multiplatformní fungování na zařízeních s Androidem i iOS, spolu s robustním backendem postaveným na Java Spring Boot. Hlavní přínos práce spočívá v komplexní multiplatformní aplikaci pro správu financí s pokročilou analýzou výdajů, automatickou bankovní integrací, správou aktiv a dluhů, robustním zabezpečením a personalizovaným uživatelským rozhraním, která překonává omezení současných řešení. Dále obsahuje pokročilé analytické nástroje pro vizualizaci finančních toků. Unikátní je také podpora správy aktiv a dluhů včetně generování účetních výstupů. Výsledkem práce je plně funkční aplikace, která byla důkladně otestována a splňuje všechny navrhované funkční požadavky. Mezi nejdůležitější imple
Vývoj probíhal metodikou Agile, která zajistila flexibilitu a efektivitu celého procesu. Práce přináší konkrétní praktické řešení, které kombinuje uživatelskou přívětivost s pokročilými funkcemi. Oproti stávajícím aplikacím na trhu nabízí komplexnější přístup ke správě osobních financí, přičemž zachovává technologickou udržitelnost a možnost dalšího rozvoje.
Vedoucí práce: Viet Bach Nguyen
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses