Přínos kulturního centra pro komunitní život - Kukutschová, Zuzana; Petrová, Pavla, 1969-; Lindner, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce má za cíl přiblížit fungování kulturních center současnosti, vytyčit jejich důležitost pro menší města a lokální komunitu, popsat jejich problémy a stanovit doporučení pro jejich úspěšné fungování. V teoretické části práce popisuje vývoj kulturních center až do současnosti, jejich roli ve společnosti a různorodé vymezení pojmu kulturních center. Praktickou část práce tvoří případová studie, která se zaměřuje na konkrétní kulturní centrum v menším městě. Jsou zde analyzovány důležité dokumenty tohoto kulturního centra a následně provedeny polostrukturované rozhovory s relevantními osobnostmi na poli kulturních center. Výsledky výzkumu jsou zpracovány metodou kódování, ze které jsou vytvořeny závěry práce, které se především snaží definovat postavení kulturních center v současnosti, jejich práci s komunitou a vytvoření možných doporučení v práci.
Vedoucí práce: Pavla Petrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses