Tvorba aplikácie pre analýzu športových výsledkov v jazyku Python - Horvat, Marián; Löster, Tomáš, 1980-; Bílková, Diana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Zámerom práce bolo prepojiť športové dáta s praktickou analytikou prostredníctvom používateľsky prívetivého nástroja. V rámci tejto bakalárskej práce vznikla desktopová aplikácia v jazyku Python, ktorá užívateľovi umožňuje analyzovať dáta zo športových zápasov bez potreby programovať alebo mať pokročilé znalosti v oblasti štatistiky. Aplikácia pritom využíva verejne dostupné knižnice pre jazyk Python ako pandas, matplotlib, numpy alebo scikit-learn. Aplikácia spracováva dáta zo súborov vo formáte CSV a je vďaka nej možné vykonávať základné analýzy ako vypísanie deskriptívnych štatistík, korelačnú analýzu a modely strojového učenia vrátane lineárnej a logistickej regresie. Výstupy aplikácie sú prezentované v prehľadnom textovom a grafickom rozhraní, kde bol kladený dôraz na jednoduchosť a dobrú čitateľnosť pre užívateľa. Výsledky analýz aplikácie sú prezentované na základe údajov z hokejových zápasov.
Vedoucí práce: Tomáš Löster
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses