Proces digitalizace dopravní dokumentace ve společnosti HOPI s.r.o. - Fišera, Benedikt (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu a zlepšení administrativních procesů v rámci silniční logistiky ve vybraném podniku. V teoretické části jsou rozpracovány hlavní pojmy v rámci řízení logistických toků, principy digitalizace a Lean managementu, legislativní rámec silniční dopravy, dopravní dokumentace a metodiky zlepšování procesů. Praktická část se opírá o detailní analýzu současného stavu zpracování přepravní dokumentace a identifikuje hlavní slabá místa tohoto procesu. Na základě zjištění je navržen digitalizovaný model s využitím digitálních nástrojů, jehož cílem je zefektivnit administrativní operace, snížit časové ztráty a zvýšit transparentnost přepravních dat