Návrh inovační strategie společnosti Trdlokafe, s.r.o - Kalashnikova, Vlada (2025)
Diplomová práce se zabývá návrhem střednědobé strategie rozvoje franšízové společnosti Trdlokafe International s.r.o. na českém trhu, která čelí rostoucímu konkurenčnímu tlaku v segmentu rychlého občerstvení. Cílem práce je formulovat strategii, která umožní společnosti udržet si konkurenceschopnost a reagovat na měnící se podmínky na trhu. V teoretické části jsou popsány klíčové koncepty strategického řízení a inovací, včetně specifik sektoru gastronomii. V praktické části jsou použity metody strategické analýzy, scénáře, rozhovory a finanční modelování. Na základě strategických rozhodnutí byl zvolen scénář udržitelného rozvoje a navržena stabilizační strategie se zaměřením na organizační a produktovou inovace. Výsledkem práce je realistický strategický návrh, který odpovídá moderním výzvám a je použitelný pro franšízový model.