Česká udržateľná móda a analýza spotrebiteľských preferencií a marketingovej komunikácie vybraných značiek - Halušková, Kamila; Zamazalová, Marcela; Pokorný, Matěj; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalárska práca sa zameriava na spotrebiteľské správanie v oblasti udržateľnej módy a na marketingovú komunikáciu českých udržateľných značiek. Cieľom bakalárskej práce je analyzovať spotrebiteľské správanie na českom trhu udržateľnej módy, následne vyhodnotiť marketingovú komunikáciu vybraných značiek a navrhnúť odporúčania na jej zlepšenie. V teoretickej časti sú definované základné pojmy ako rýchla móda, pomalá móda, marketingové stratégie využívané v slow fashion a špecifiká spotrebného správania v oblasti módy. Praktickú časť tvorí analýza sekundárnych dát MML-TGI, dotazníkové šetrenie a obsahová analýza komunikácie vybraných značiek. V závere práce sú zhrnuté poznatky z praktickej časti s teoretickými východiskami, na základe ktorých sú formulované konkrétne odporúčania pre zefektívnenie marketingovej komunikácie českých udržateľných módnych značiek.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses