Modifikace leasingových smluv dle IFRS 16 na příkladu společností DAX Index - Kyjovská, Klára; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Peprníčková, Mariana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku modifikací leasingových smluv dle standardu IFRS 16. Cílem práce je identifikovat a klasifikovat různé typy leasingových modifikací a analyzovat jejich dopady na účetní výkazy z pohledu nájemce i pronajímatele. V teoretické části je představen standard IFRS 16. Dále jsou popsány jednotlivé typy modifikací leasingových smluv, jejich účetní zachycení a vliv na rozvahu, výkaz zisku a ztráty a výkaz o peněžních tocích. Praktická část se věnuje analýze vykazování modifikací leasingových smluv ve vybraných společnostech DAX Index. Výsledkem práce je, že úroveň zveřejňování informací o modifikacích se mezi společnostmi velmi neliší. Pro klasifikaci konkrétních modifikací a jejich hodnoty společnosti neposkytují dostatečné informace.
Vedoucí práce: David Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses