Etické aspekty influencer marketingu vapingových produktů cíleného na děti - Weikert, Adam; Chytková, Zuzana; Kovářová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce si dala za cíl identifikovat způsoby, kterými influencer marketing vapingových produktů cílí na děti a zjistit, jak toto téma vnímají děti samotné. První zvolenou metodou byl sběr a analýza publikovaného obsahu na sociálních sítích, kdy bylo posbíráno celkem 265 příspěvků publikovaných od ledna 2022 do března 2025 od 106 různých českých a slovenských influencerů. Z těchto příspěvků bylo definováno celkem 12 různých způsobů komunikace vapingu. Druhou metodou pak byl kvalitativní výzkum formou dvou focus groups s celkem 14 respondenty ve věku 11-12 let. Probíranými tématy bylo trávení času na sociálních sítích, sledovaný obsah a reakce respondentů na něj, oblíbení tvůrci a vaping. Obě sezení byla navíc doplněna o dvě videoukázky, které byly respondentům puštěny. Ze zjištěných závěrů pak byla navržena doporučení, která mohou pomoci s řešením rostoucího počtu dětí, které vapují.
Vedoucí práce: Zuzana Chytková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses