Employer branding a HR marketing ve vybrané společnosti - Šmejkalová, Barbora (2025)
Značka zaměstnavatele představuje klíčovou disciplínu související se získáváním a udržením kvalitních pracovníků. Předmětem práce byla Společnost XYZ, která do této doby nevyužívala plného potenciálu employer brandingu. Cílem práce bylo zanalyzovat a zhodnotit současný employer branding a HR marketing společnosti, následně jej porovnat spreferencemi aočekáváními nastupující mladé generace uchazečů a navrhnout vhodná doporučení kezlepšení značky. Pro výzkum byla využita kombinace kvalitativních hloubkových rozhovorů, kvantitativního dotazníkového šetření a analýzy veřejných i interních zdrojů. Výsledky ukázaly, že mezi současným stavem značky a očekáváními mladých existuje pouze částečný soulad. Závěrem práce bylo navržení konkrétních doporučení vedoucích k zvýšení souladu a zatraktivnění značky zaměstnavatele, zejména u mladé generace.