Employer branding a HR marketing ve vybrané společnosti - Šmejkalová, Barbora; Legnerová, Kateřina, 1965-; Blechová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Značka zaměstnavatele představuje klíčovou disciplínu související se získáváním a udržením kvalitních pracovníků. Předmětem práce byla Společnost XYZ, která do této doby nevyužívala plného potenciálu employer brandingu. Cílem práce bylo zanalyzovat a zhodnotit současný employer branding a HR marketing společnosti, následně jej porovnat spreferencemi aočekáváními nastupující mladé generace uchazečů a navrhnout vhodná doporučení kezlepšení značky. Pro výzkum byla využita kombinace kvalitativních hloubkových rozhovorů, kvantitativního dotazníkového šetření a analýzy veřejných i interních zdrojů. Výsledky ukázaly, že mezi současným stavem značky a očekáváními mladých existuje pouze částečný soulad. Závěrem práce bylo navržení konkrétních doporučení vedoucích k zvýšení souladu a zatraktivnění značky zaměstnavatele, zejména u mladé generace.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses