Strategická analýza spoločnosti CEMMAC a.s. - Horňáková, Natália; Hönig, Vladimír, 1982-; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalárska práca je zameraná na spracovanie strategickej analýzy spoločnosti CEMMAC a.s., s cieľom navrhnúť opatrenia pre jej ďalší rozvoj a posilnenie konkurencieschopnosti. Teoretická časť predstavuje základné východiská strategickej analýzy a popisuje metódy ako PESTLE, Porterov model, analýzu vnútorných zdrojov, VRIO a SWOT analýzu. Praktická časť tieto nástroje aplikuje na vybraný podnik. Na základe výsledkov analýz bola vytvorená SWOT matica a scenárové plánovanie, z ktorých vychádzajú odporúčania. Navrhnuté opatrenia sa týkajú najmä investícií, flexibility výroby a schopnosti reagovať na legislatívne zmeny. Práca tiež hodnotí výzvy súvisiace s infláciou, environmentálnymi požiadavkami a pracovnou silou. Výsledkom je súhrn návrhov, ktoré môžu podporiť rast firmy. Práca prináša prehľad o súčasnej pozícii podniku a návrhy možných stratégií.
Vedoucí práce: Vladimír Hönig
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses