Počátky obchodu s produktem „E-cigarety“ a přístup firem k uživatelům - Malík, Dominik (2025)
Tato práce se zabývá analýzou efektivity marketingových kampaní společnosti Relx Intl. a CROCO s.r.o. a následným návrhem scénářů obchodních aktivit v ČR a na Slovensku. Teoretická část popisuje legislativní rámec a spotřebitelské preference. Uvede také možnosti marketingových aktivit s důrazem na sociální média. Analytická část nejprve přehledně popíše prodeje pomocí deskriptivní analýzy v letech 2023 až 2024. Následně analyzuje efektivitu marketingových kampaní pomocí korelační a regresní analýzy a identifikuje ty neúspěšnější. Konec práce je věnován scénářům, které jsou pro validaci předloženy expertům z obou firem.