Počátky obchodu s produktem „E-cigarety“ a přístup firem k uživatelům - Tsikin, Vladislav (2025)
Odvětví elektronických cigaret představuje dynamicky se rozvíjející segment tabákového průmyslu, který kombinuje technologické inovace s řadou marketingových přístupů a strategií. Tato bakalářská práce se zabývá marketingovou komunikací v daném odvětví. Cílem práce je analyzovat, jak firmy prezentují své produkty a jakými marketingovými přístupy se snaží oslovit různé skupiny spotřebitelů. Teoretická část práce představuje vybrané marketingové přístupy typické pro propagaci e-cigaret, stejně jako popis samotných elektronických cigaret a jejich typologii. Praktická část je založena na obsahové analýze marketingové komunikace a zaměřuje se na tři hlavní značky v segmentu HTP (Heated Tobacco Products) – IQOS, Glo a Ploom.