Investiční produkty určené pro drobného investora - Zelená, Aneta (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu investičních produktů vhodných pro drobného investora a tvorbu investičních portfolií. V teoretické části se představují základní pojmy z oblasti investování, jsou zmíněné a popsané druhy investičních nástrojů a subjekty poskytující investiční služby. Praktická část se věnuje tvorbě tří portfolií pro konzervativního, vyváženého a dynamického investora. Pomocí směrodatné odchylky jsou hodnoceny rizikovosti fondů v daných portfoliích. Pozornost je věnována i problémům spojených s tvorbou portfolia.