Imigrační politika ČR se zaměřením na vietnamské občany - Maiová, Bich Diep (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na imigrační politiku České republiky vůči vietnamské komunitě. Cílem je analyzovat vliv této politiky na integraci vietnamských migrantů. Práce zkoumá přínos vietnamské menšiny pro českou ekonomiku a kulturu. Dále se věnuje rozdílům mezi první a druhou generací migrantů, zejména v oblasti integrace a kulturní identity. Výsledkem práce je shrnutí hlavních integračních výzev. Na závěr jsou navržena doporučení pro efektivnější začlenění vietnamské komunity do české společnosti.