Podnikatelský plán : Wellness Cestovní kancelář se zaměřením na vietnamskou klientelu - Phanová, Thi Mai (2025)
Diplomová práce se zabývá tvorbou podnikatelského plánu pro wellness cestovní kancelář, zaměřenou na vietnamskou komunitu žijící v České republice. Cílem práce bylo vytvořit ucelený podnikatelský záměr a posoudit jeho realizovatelnost. Vteoretické části byly vymezeny klíčové pojmy z oblasti podnikání, popsána struktura podnikatelského plánu, definice cestovního ruchu včetně legislativních požadavků a specifika wellness a lázeňství. Praktická část obsahuje podnikatelský plán založený na PEST analýze, analýze konkurence, dodavatele a zákazníků. Pro hlubší porozumění cílové skupiny bylo využito dotazníkové šetření. Na základě zjištění byla zpracována marketingová strategie, finanční plán, SWOT analýza a analýza rizik. Výsledky ukazují, že projekt je z hlediska dostupných dat a analýz realizovatelný.