Podnikatelský plán : Wellness Cestovní kancelář se zaměřením na vietnamskou klientelu - Phanová, Thi Mai; Machek, Ondřej, 1985-; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá tvorbou podnikatelského plánu pro wellness cestovní kancelář, zaměřenou na vietnamskou komunitu žijící v České republice. Cílem práce bylo vytvořit ucelený podnikatelský záměr a posoudit jeho realizovatelnost. Vteoretické části byly vymezeny klíčové pojmy z oblasti podnikání, popsána struktura podnikatelského plánu, definice cestovního ruchu včetně legislativních požadavků a specifika wellness a lázeňství. Praktická část obsahuje podnikatelský plán založený na PEST analýze, analýze konkurence, dodavatele a zákazníků. Pro hlubší porozumění cílové skupiny bylo využito dotazníkové šetření. Na základě zjištění byla zpracována marketingová strategie, finanční plán, SWOT analýza a analýza rizik. Výsledky ukazují, že projekt je z hlediska dostupných dat a analýz realizovatelný.
Vedoucí práce: Ondřej Machek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses