Optimalizace areálové přepravy společnosti Kaufland - Holý, Hynek; Mervart, Michal, 1977-; Rathouský, Bedřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Práce se věnuje analýze a optimalizací přepravních procesů v distribučním centru společnosti Kaufland. Teoretická část vymezuje principy logistického řízení, štíhlé logistiky a nástroje jako Lean analýza a Network Design Optimization. Praktická část zahrnuje mapování reálného toku zboží mezi skladovými zónami a expedičními rampami, identifikaci úzkých míst a návrh pěti variant zlepšení. Pomocí multikriteriálního hodnocení a Cost-Benefit analýzy bylo jako nejvýhodnější řešení doporučeno zavedení buffer zóny, která při minimálních nákladech výrazně zvyšuje plynulost a efektivitu provozu. Výsledky potvrzují, že i dílčí úpravy layoutu a přepravních tras mohou mít zásadní dopad na celkovou výkonnost distribučního systému.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses