Ekonomické a kulturní přínosy zachování a rozvíjení tradice sklářského řemesla v Jablonci nad Nisou - Dědečková, Eliška; Lindner, Milan; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na roli sklářského řemesla v kontextu ekonomického a kulturního rozvoje města Jablonec nad Nisou a širšího libereckého regionu. Cílem práce je zhodnotit, jak může sklářství přispět k regionální prosperitě a současně napomáhat zachování kulturní identity tohoto území. Práce analyzuje přínosy sklářského průmyslu pro místní ekonomiku i jeho význam jako součásti kulturního dědictví. Teoretická část vymezuje základní pojmy a přibližuje historický i současný význam sklářství v regionálním kontextu. Praktická část vychází z kombinace kvalitativních a kvantitativních dat získaných prostřednictvím rozhovorů s odborníky, dotazníkového šetření a analýzy dostupných dokumentů. Na základě zjištění jsou navržena opatření, která by mohla přispět k dlouhodobému rozvoji sklářského řemesla, udržení jeho tradice a podpoře regionálního rozvoje.
Vedoucí práce: Milan Lindner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses