Hodnocení úspěšnosti přeměn vybrané společnosti - Mejzlíková, Jana; Skálová, Jana, 1967-; Dvořáková, Dana, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zabývá přeměnami obchodních korporací z teoretického i praktického hlediska. Teoretická část se věnuje jednotlivým druhům přeměn, jejich účetním a daňovým aspektům a metodám jejich hodnocení. Praktická část analyzuje přeměny vybrané české společnosti PRO-DOMA, SE uskutečněné v letech 2014–2023. Pomocí finanční analýzy a oceňování podniku jsou zhodnoceny dopady těchto přeměn. Z analýzy vyplývá, že primárním motivem společnosti pro realizaci přeměn je expanze na trhu se stavebním materiálem, případně také vstup na zcela nové trhy. Přestože během zkoumaného období společnost rostla a její hodnota se zvyšovala, finanční analýza odhalila i negativní dopady, např. výrazný růst zadluženosti po fúzi sloučením se společností WOODCOTE CZ.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses