Návrh optimalizačních opatření ve výrobě pryžokovových dílů - Šimůnek, Jakub; Mojžíš, Jan; Svobodová, Hana, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou výrobního procesu ve vybraném podniku působícím v oblasti automobilového průmyslu. Zaměřuje se na identifikaci úzkých míst a návrh opatření směřujících k optimalizaci výroby. Hlavním cílem práce je zhodnocení současného stavu efektivity výrobní linky prostřednictvím ukazatele OEE a aplikace principů štíhlé výroby. V teoretické části práce jsou definovány základní pojmy související s výrobním procesem a štíhlou výrobou, včetně metod jako SMED, Kanban, a Jidoka a dalších. Praktická část je věnována analýze výrobní linky, měření dostupnosti a výkonu zařízení a identifikaci hlavních faktorů snižujících výrobní efektivitu. Na základě zjištěných výsledků jsou navržena konkrétní opatření, jejichž cílem je zvýšení efektivity pomocí snížení prostojů a zvýšení plynulosti výrobního toku. Práce přináší konkrétní doporučení pro optimalizaci výrobního procesu a zároveň ukazuje možnosti aplikace principů štíhlé výroby v podmínkách českého průmyslu.
Vedoucí práce: Jan Mojžíš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses