Analýza a návrh Business Intelligence pre veľkoobchodnú spoločnosť - Mészáros, Boldizsár; Fortinová, Jana; Vondrovic, Robert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Cieľom bakalárskej práce je navrhnúť a implementovať riešenie Business Intelligence na základe analýzy vybranej spoločnosti, ktorá pôsobí ako importér a distribútor zariadení, dielov a komponentov pre vykurovaciu, chladiacu a vodárenskú techniku. Práca začína analýzou sektora, v ktorom spoločnosť podniká, ktorá poskytne komplexný obraz o situácii v danom sektore. Potom nasleduje analýza samotnej spoločnosti, ktorá zahŕňa analýzu informačných systémov a jednotlivých oblastí riadenia. Súčasťou práce sú aj požiadavky vyjadrené spoločnosťou, ktoré umožnia vybrať dimenzie a ukazovatele potrebné na návrh riešenia, z ktorých sa vytvorí dátový model. V záverečnej časti sú predstavené riešenia vytvorené pomocou nástroja Power BI v podobe štyroch dashboardov, ktoré vizuálne znázorňujú kľúčové oblasti činnosti spoločnosti. Dashboardy sú navrhnuté tak, aby podporovali podnikové fungovanie tým, že podporujú efektívnejšie rozhodovanie a prispievajú k zlepšeniu výkonnosti podniku.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses