Komunikačné a sociálne siete vo vedení firmy XY a ich vplyv na zamestnancov - Mrázová, Greta; Hubinková, Zuzana, 1971-; Krupa, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Táto bakalárska práca sa zaoberá vplyvom komunikačných a sociálnych sietí na zamestnancov firmy XY, konkrétne vzťahom medzi internou komunikáciou a angažovanosťou zamestnancov. Vzhľadom na narastajúci význam digitálnych platforiem ako nástrojov internej komunikácie, skúma, ako ich využívanie ovplyvňuje tímovú spoluprácu, firemnú kultúru a celkovú spokojnosť zamestnancov. Teoretická časť opisuje koncept internej komunikácie, jej nástroje a formy, a zároveň bližšie predstavuje poznatky o angažovanosti zamestnancov. Výskum práce je založený na kvantitatívnej metóde zberu dát od zamestnancov firmy XY, ktorá bola predmetom skúmania. Výsledky boli analyzované pomocou Spearmanovho korelačného koeficientu a Kruskal-Wallisovho testu. Výsledky analýzy potvrdili súvislosti medzi kvalitou internej komunikácie a rôznymi aspektami angažovanosti zamestnancov ako sú pocit spolupatričnosti a schopnosť zamestnanca identifikovať sa s firemnými cieľmi. Získané poznatky môžu slúžiť pre firmu XY ako základy k strategickému nastaveniu komunikačných procesov s cieľom posilniť angažovanosti zamestnancov.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses