Možnosti aplikace bankovní daně v České republice - Kabátková, Kristýna; Pavel, Jan, 1978-; Bárta, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi zavedení bankovní daně v České republice. Cílem je analyzovat různé formy bankovní daně, jejich implementaci v zahraničí a posoudit jejich potenciální aplikaci v českém prostředí. Práce se zaměřuje na teoretické vymezení bankovní daně, její ekonomické dopady a právní aspekty. Dále jsou zkoumány zkušenosti vybraných evropských zemí s implementací bankovní daně a jejich relevance pro Českou republiku. Na základě této analýzy jsou propočítány tři různé modely bankovní daně podle dat o českém bankovním sektoru. Závěrem jsou diskutovány možné přínosy a rizika spojená se zavedením této daně v České republice.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses