Hodnoty a faktory ovlivňující generaci Z při výběru zaměstnavatele - Jarovcová, Silvie; Legnerová, Kateřina, 1965-; Hořáková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá pracovními hodnotami a preferencemi generace Z co se týče faktorů ze strany firmy a zaměstnaneckých benefitů. Cílem bylo navrhnout pracovní prostředí, které přiláká pracovníky z této generace. Teoretická část se zabývá generací Z, teoriemi hodnot od Schwartze a faktory ze strany firmy jako pověst firmy, smysluplnost práce atd. Analytická část se zabývá kvantitativním dotazníkovým výzkumem. Výsledky ukazují, že generace Z preferuje do jisté míry všechny pracovní hodnoty i faktory ze strany firmy. Nejvíce důležité jsou však intrinsické hodnoty, dále smysluplnost práce, a z benefitů flexibilní pracovní doba a home office, ale také zdravotní benefity.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses