Srovnání vzniku projektu v tradičním podnikatelském prostředí a v kryptoměnovém ekosystému - Ješetický, Jan; Cejthamr, Václav, 1964-; Jedlinský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem práce bylo analyzovat a porovnat přístupy k zakládání start-upů v tradičním podnikatelském prostředí a kryptoměnovém ekosystému se zaměřením na financování, marketing a adaptabilitu. Teoretická část charakterizuje obě prostředí, zatímco v praktické části byly využity polostrukturované rozhovory se zakladateli start-upů, následované tematickou analýzou jejich zkušeností. Kryptoměnové odvětví se celkově vyznačuje vyšší dynamičností, takže adaptace na změny trhu musí být výrazně rychlejší. Závěry práce zdůrazňují, že i když každé prostředí přináší specifické výzvy, klíčové faktory úspěchu jsou flexibilita, důvěryhodnost a schopnost pohotově reagovat na změny. Práce nabízí praktické poznatky, aby podnikatelé a investoři lépe porozuměli specifickým výzvám a příležitostem tradičního i kryptoměnového podnikání.
Vedoucí práce: Václav Cejthamr
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses