Strategická analýza spoločnosti MONTISTAV, s.r.o. - Lopatka, Peter (2025)
Cieľom bakalárskej práce je na základe komplexnej strategickej analýzy posúdiť postavenie spoločnosti MONTISTAV, s.r.o. na trhu montovaných drevostavieb a identifikovať faktory ovplyvňujúce jej schopnosť uspieť. Využitím techník ako PESTLE analýza, mapa konkurenčných skupín, Porterov model piatich síl, VRIO analýza, finančná analýza alebo SWOT analýza, boli identifikované hlavné silné a slabé stránky spoločnosti, ako aj vonkajšie príležitosti a hrozby. Výsledky týchto analýz slúžia ako základ pre vypracovanie konkrétnych strategických odporúčaní, smerujúcim k dlhodobému rozvoju. Tieto odporúčania reflektujú aktuálne výzvy prostredia a zároveň poskytujú návrhy na efektívne využitie interných kapacít spoločnosti. Práca tak prepája teoretické poznatky s ich praktickým využitím v reálnych podmienkach spoločnosti.