Daňový systém Lucemburska - Strnad, Martin; Vítek, Leoš, 1970-; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se věnuje daňovému systému Lucemburska. V prvních dvou kapitolách jsou nejdříve pro lepší porozumění tématu vysvětlena základní teoretická východiska v oblasti mezinárodního daňového plánování a lucemburského daňového systému v oblasti zdanění příjmů fyzických a právnických osob. Meritem této závěrečné práce je nalezení klíčových faktorů v lucemburské legislativě, které stojí za daňovou atraktivitou tohoto velkovévodství a zároveň přispívají k významnému toku přímých zahraničních investic do země. Některé klíčové nástroje plynoucí z lucemburských zákonů jsou popsány ve třetí kapitole této práce, na kterou následně navazuje poslední kapitola, která teorii popsanou v těch předchozích demonstruje v rámci modelového příkladu. Konkrétně příklad ilustruje možné využití lucemburského investičního nástroje v rámci přeshraniční struktury a porovnání s variantou zdanění za využití české alternativy.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses