Komparativní analýza vývoje příjmů, nákladů a cenové hladiny v České republice a Rakousku v letech 2004–2024 na základě výdajů na zimní sporty - Hejcman, Ondřej (2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vývoje příjmů, nákladů a cenové hladiny v České republice a Rakouské republice v letech 2004–2024 na základě výdajů na zimní sporty. Teoretická část vychází z literární rešerše a představuje klíčové pojmy jako inflace, parita kupní síly, indexy cen a teorii spotřebitele. Praktická část vychází z teoretické části a pomocí komparativní analýzy porovnává míru inflace, průměrné mzdy a ceny jednodenních skipasů ve sledovaných státech. Hlavním cílem práce je komparace kupní síly na základě dat zjištěných z analýzy cen jednodenních skipasů vybraných skiareálů a jejich porovnání s průměrnými mzdami v daných letech. Závěr bakalářské práce analyzuje rozdíly kupní síly mezi Českou a Rakouskou republikou a potvrzuje že zimní sporty zůstávají v Rakousku dlouhodobě ekonomicky dostupnější.