Genderové rozdíly v top managementu - Nguyen, Hoang Ngan (2025)
Cílem bakalářské práce je se zabývat problematikou genderového rozdílu mezi muži a ženami v top managementu. Je to jednou z hlavních témat současného firemního prostředí. Dále se bude zaměřovat na odhalení bariér, s kterými se žena stýkává při dosahování vedoucích pozic. Klíčovými body budou genderové rozdíly, jak se žena cítí ve vyšších pracovních pozicích a současná situace v ČR. S jakými překážkami se setkávají a zdolávají ženy. Poté na základě analýzy, se budou odhalovat a předkládat klíčové překážky o aktuálním stavu percepce genderové rovnosti v managementu a na pracovním trhu. Posléze proběhne diskuse v porovnání empirické části s teoretickým předpokladem.