Genderové rozdíly v top managementu - Nguyen, Hoang Ngan; Legnerová, Kateřina, 1965-; Hořáková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem bakalářské práce je se zabývat problematikou genderového rozdílu mezi muži a ženami v top managementu. Je to jednou z hlavních témat současného firemního prostředí. Dále se bude zaměřovat na odhalení bariér, s kterými se žena stýkává při dosahování vedoucích pozic. Klíčovými body budou genderové rozdíly, jak se žena cítí ve vyšších pracovních pozicích a současná situace v ČR. S jakými překážkami se setkávají a zdolávají ženy. Poté na základě analýzy, se budou odhalovat a předkládat klíčové překážky o aktuálním stavu percepce genderové rovnosti v managementu a na pracovním trhu. Posléze proběhne diskuse v porovnání empirické části s teoretickým předpokladem.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses