Dopady generativní umělé inteligence na studium na VŠ - Fediaeva, Polina; Luc, Ladislav; Sudzina, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Generativní umělá inteligence je typ umělé inteligence, která se zaměřuje na generování nového obsahu podle vzorců a pravidel naučených z existujících datových souborů. Není žádným tajemstvím, že s příchodem umělé inteligence se proces učení dramaticky změnil. Tato bakalářská práce se zaměřuje na zkoumání vlivu generativní umělé inteligence na proces vysokoškolského vzdělávání v České republice. V teoretické části je vysvětlen pojem generativní umělá inteligence, klíčové technologie a možností použití generativní AI ve výuce. Praktická část zahrnuje sběr a interpretaci dat prostřednictvím dotazníků a rozhovorů s důrazem na zjištění nejčastěji používaných nástrojů a jejich konkrétních přínosů. Hlavním cílem je analyzovat, jak studenti z různých oborů využívají nástroje generativní AI během studia a jak tyto nástroje ovlivňují jejich výsledky. Vedlejším cílem je vytvoření seznamu nejužitečnějších služeb založených na generativní AI na základě uživatelských zkušeností. Výsledky nabídnou studentům vhled do toho, jak optimalizovat jejich vzdělávací postupy v rychle se měnícím akademickém prostředí.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses