Strategická analýza společnosti GymBeam - Rytíř, Jan; Machek, Ondřej, 1985-; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této bakalářské práce je provést komplexní strategickou analýzu společnosti GymBeam Czech s.r.o. v kontextu trhu sportovní výživy České republiky a na základě výsledků formulovat strategická doporučení pro firmu. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou popsány zásadní pojmy, nástroje a metodika. V části praktické jsou nástroje aplikovány na konkrétní firmu a její konkurenty. Vnější okolí je zkoumáno pomocí PESTLE, vnitřní okolí pomocí Porterova modelu pěti sil a mapy konkurenčních skupin. Vnitřní faktory firmy, jako jsou zdroje a schopnosti, jsou analyzovány pomocí finanční analýzy, VRIO a analýzy portfolia. Poznatky práce posléze propojuje syntéza, která zkoumá vazby mezi jednotlivými faktory. Závěrem práce jsou stanovena strategická doporučení.
Vedoucí práce: Ondřej Machek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses