Segmentace trhu energetických a sportovních nápojů - Langr, Lukáš; Koudelka, Jan; Mitrovič, Marko; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá tématem segmentace trhu energetických a sportovních nápojů v České republice. V rámci tohoto trhu je cílem práce odkrýt vnitřně homogenní a vzájemně heterogenní segmenty, a následně navrhnout marketingová doporučení pro oslovení významných segmentů. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje oblastem spotřebního chování, segmentace trhu a marketingového výzkumu, přičemž všechny tyto oblasti tvoří podklad pro kvalitní zpracování praktické části. V praktické části jsou nejprve charakterizovány trhy energetických a sportovních nápojů. Následuje segmentace trhu pomocí sekundárních dat z výzkumu MML-TGI, která odhaluje celkem pět segmentů v rámci vymezeného trhu. Pro doplnění informací o segmentech je realizován výzkum založený na primárních datech, pomocí kterého jsou objeveny celkem čtyři segmenty. Po propojení poznatků z obou segmentací jsou zaznamenány výsledné profily segmentů, na jejichž základě jsou formulována marketingová doporučení v podobě marketingového mixu, která mají zajistit jejich efektivní oslovení.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses