Strategická analýza společnosti HUDYsport a.s. - Dudla, Maxmilián; Kubíček, Aleš; Kupec, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tématem této bakalářské práce je strategická analýza společnosti HUDYsport a.s., specializovaného prodejce outdoorového a horolezeckého vybavení. Cílem práce je analyzovat vnitřní a vnější prostředí společnosti a na základě zjištěných poznatků navrhnout strategická opatření podporující její další rozvoj. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vymezuje základní pojmy a metody strategické analýzy, zatímco praktická část aplikuje tyto poznatky na společnost HUDYsport a.s. V rámci analýzy byly využity nástroje PESTEL, mapa konkurenčních skupin, Porterův model pěti sil, VRIO analýza, finanční analýza a analýza portfolia. Výsledky byly shrnuty pomocí SWOT analýzy a dále rozpracovány v rámci TOWS matice. Na jejich základě byla formulována strategická doporučení zaměřená na posílení konkurenční pozice společnosti a využití identifikovaných příležitostí.
Vedoucí práce: Aleš Kubíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses