Analýza konkurence útulku Voříškov - Panýrková, Daniela (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na marketing neziskových organizací, konkrétně na analýzu marketingu útulku Voříškov a jeho srovnání s vybranými konkurenčními subjekty. Teoretická část vymezuje klíčové pojmy související s marketingem neziskových organizací, marketingovou komunikací, online prostředím, konkurencí a popisuje hlavní metody marketingového výzkumu. Praktická část analyzuje marketingový mix útulku, provádí komunitní online průzkum, konkurenční analýzu, mysteria shopping a expertní rozhovor. Výsledky výzkumu přinášejí přehled o silných a slabých stránkách současné marketingové komunikace útulku. Na základě získaných dat je sestavena SWOT analýza, která slouží jako podklad pro návrh konkrétních doporučení.