Fundamentální analýza akcie The Coca-Cola Company - Menčík, Martin (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá fundamentální analýzou akcie společnosti The Coca-Cola Company s cílem určit její vnitřní hodnotu a navrhnout investiční doporučení. Analýza je rozdělena na tři části: globální, odvětvovou a firemní. Globální část zkoumá vliv americké ekonomiky na hodnotu akcie, se zaměřením na hlavní makroekonomické faktory jako HDP, úrokové sazby, inflaci, peněžní nabídku a ekonomické či politické šoky. Odvětvová analýza popisuje nápojový průmysl a porovnává společnost s hlavními konkurenty. Firemní analýza se věnuje ocenění akcie pomocí dividendových, ziskových a cash flow modelů doplněných o Value Screening akcie. Výsledky poskytují investorům přehled o aktuální vnitřní hodnotě akcie a jejím růstovém potenciálu.