Finanční analýza mBank - Klymenko, Yehor (2025)
Cílem této diplomové práce je posouzení finančního zdraví společnosti mBank S.A., organizační složka v letech 2018 až 2023 a porovnání její finanční situace s celkovým trhem a ostatními pobočkami zahraničních bank. První část této práce je věnována teoretickým poznatkům, podstatě a slabým stránkám finanční analýzy a popisů jednotlivých finančních ukazatelů. Další část se zabývá představením analyzované společnosti a analýze celého českého bankovního trhu. Třetí a hlavní část této práce zahrnuje samotnou finanční analýzu mBank S.A., organizační složka včetně porovnání vybraných ukazatelů s konkurencí a trhem jako celkem. Výsledky porovnání jsou shrnuty v části Spider analýzy pomocí pavučinových grafů pro jednotlivé roky. Na základě dosažených výsledků finanční analýzy jsou vyvozeny závěry o finanční situaci analyzované společnosti v daném období.