Webová aplikace pro analýzu preferencí využívající metodu UTA - Hřebíčková, Eliška (2025)
Bakalářská práce se zabývá modernizací webové aplikace pro analýzu preferencí využívající metodu UTA. Cílem bylo analyzovat původní řešení, přenést aplikaci z linuxového serveru do vývojového prostředí Windows a navrhnout úpravy vedoucí ke zvýšení její udržitelnosti a přívětivosti. Práce zahrnuje analýzu architektury a funkcionality systému, identifikaci technických omezení, návrh a realizaci potřebných úprav, testování i optimalizaci. Aplikace byla převedena do prostředí WampServer, upravena pro novější verzi PHP a přizpůsobena lokálnímu provozu na systému Windows. Součástí práce byla také identifikace duplicit v kódu, návrh rozšíření o další algoritmy metody UTA a doporučení pro další vývoj. Výsledkem je funkční lokální verze aplikace a návrh opatření pro její možné využití mimo akademické prostředí.