Získávání a výběr zaměstnanců ve společnosti XYZ - Konopíková, Lucie; Palíšková, Marcela, 1961-; Šmíd, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zabývá procesem získávání a výběru zaměstnanců v konkrétní organizaci s cílem navrhnout opatření vedoucí k optimalizaci procesů získávání a výběru zaměstnanců. Teoretická část definuje klíčové pojmy řízení lidských zdrojů, popisuje strategické ukotvení získávání pracovníků a rozebírá moderní trendy jako employer branding, digitalizace či využití umělé inteligence. Praktická část je založena na kombinaci kvantitativního (dotazníkové šetření) a kvalitativního (polostrukturované rozhovory) výzkumu. Data byla analyzována pomocí statistických metod absolutní a relativní četnosti a obsahové analýzy. Výsledky ukazují silné stránky současného procesu získávání a výběru zaměstnanců, ale také upozorňují na potřebu lepší spolupráce mezi liniovými manažery a personalisty či větší důraz na kandidátskou zkušenost. Práce přináší konkrétní doporučení pro zefektivnění získávání a výběru zaměstnanců s ohledem na aktuální trendy a potřeby vybrané společnosti.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses