Fundamentální analýza akcie Rio Tinto - Kantor, Jan (2025)
Cílem této bakalářské práce je provést fundamentální analýzu akcie mezinárodní těžařské společnosti Rio Tinto, stanovit její vnitřní hodnotu a formulovat investiční doporučení. Analýza probíhá na třech úrovních: globální analýza zkoumá makroekonomické veličiny, odvětvová analýza se zaměřuje na strukturu a životní cyklus odvětví. Firemní analýza hodnotí silné a slabé stránky společnosti a v poslední části stanovuje férovou cenu akcie pomocí vybraných ohodnocovacích metod.