Fundamentální analýza akcie Rio Tinto - Kantor, Jan; Veselá, Jitka; Janda, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem této bakalářské práce je provést fundamentální analýzu akcie mezinárodní těžařské společnosti Rio Tinto, stanovit její vnitřní hodnotu a formulovat investiční doporučení. Analýza probíhá na třech úrovních: globální analýza zkoumá makroekonomické veličiny, odvětvová analýza se zaměřuje na strukturu a životní cyklus odvětví. Firemní analýza hodnotí silné a slabé stránky společnosti a v poslední části stanovuje férovou cenu akcie pomocí vybraných ohodnocovacích metod.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses