Návrh marketingové strategie pro ubytovací zařízení Lesácká chalupa - Štreglová, Zuzana; Mareš, Jan, 1986-; Müllerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem marketingové strategie pro ubytovací zařízení Lesácká Chalupa, které se nachází v krkonošské obci Strážné, nabízející krátkodobé ubytování pro větší skupiny. Cílem práce je navrhnout takovou strategii, jejíž implementace povede ke zvýšení povědomí o ubytování pro potenciální zákazníky a zároveň tak bude řešit problém nízké návštěvnosti mimo zimní sezónu. Práce také přispívá k lepšímu pochopení svých bývalých a současných klientů pro upevnění vztahů a zvýšení spokojenosti. V teoretické části jsou popsány důležité poznatky a pojmy vztahující se k marketingu a cestovnímu ruchu, respektive ubytovacím službám. Praktická část se věnuje představení ubytování, PEST analýze a Porterově analýze pěti sil a dotazníkovému šetření. Na základě získaných informací je vypracována analýza SWOT, strategie modelem STP, a nakonec jsou navržena konkrétní opatření v rámci marketingového mixu a plánu z hlediska finančního i časového. V celé práci je využito jak primárních, tak sekundárních zdrojů v závislosti na daném tématu.
Vedoucí práce: Jan Mareš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses