Marketingová komunikace České asociace ultimate frisbee - Hlubocký, Tomáš (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na marketingovou komunikaci České asociace ultimate frisbee. Cílem práce je zanalyzovat současnou podobu marketingové komunikace, s důrazem na interakci s fanoušky a veřejností. Speciální pozornost je věnována změnám v komunikačních strategiích po rebrandingu asociace. Teoretická část definuje základní pojmy sportovní marketingové komunikace a specifika komunikace sportovních organizací. Praktická část zahrnuje analýzu současné marketingové strategie asociace, využívá sekundární data ze sociálních sítí, televizních vysílání a kombinuje je s primárním výzkumem. Kvantitativní výzkum, formou dotazníkového šetření, zjišťuje názory a postoje fanoušků a členů komunity ultimate frisbee. Kvalitativní výzkum je proveden pomocí rozhovorů s klíčovými osobnostmi z vedení asociace, které mají na starosti marketingovou komunikaci asociace. Výsledky obou výzkumů jsou shrnuty a rozebrány ve SWOT analýze. Na závěr práce jsou formulována doporučení pro zefektivnění marketingové komunikace České asociace ultimate frisbee.