Faktory atraktivity učitelského povolání na ZŠ napříč kraji ČR : 2014-2023 - Nápravník, Ondřej; Kubelková, Karina, 1983-; Zubíková, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá faktory ovlivňujícími atraktivitu učitelské profese na základních školách v České republice napříč jednotlivými kraji v období let 2013-2023. Na základě teoretické části byly faktory atraktivity identifikovány a analyzovány v jednotlivých krajích České republiky. V práci je také provedena meziregionální komparace faktorů atraktivity. Hlavní přidanou hodnotu je způsob měření atraktivity učitelské profese. Díky práci bylo zjištěno, který z krajů České republiky je pro učitele nejatraktivnější a který je méně atraktivní. Další přidanou hodnotou práce jsou doporučená opatření, která by atraktivitu učitelské profese v méně atraktivních krajích zvýšila.
Vedoucí práce: Karina Kubelková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses