Strategická analýza Základní školy Orangery s.r.o. - Falge, Matěj; Smrčka, Luboš; Erben, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na strategickou analýzu Základní školy Orangery s.r.o., soukromé vzdělávací instituce působící v Praze. Cílem práce je identifikovat klíčové faktory ovlivňující vnitřní a vnější prostředí školy, analyzovat její strategickou pozici a navrhnout doporučení pro její budoucí rozvoj. V teoretické části jsou definovány základní pojmy a představeny metody strategické analýzy, mezi které patří formulace strategických cílů metodou SMART, PESTLE analýza, analýza konkurence, Porterův model pěti sil, VRIO analýza, finanční analýza, portfolio analýza a SWOT analýza. Praktická část aplikuje tyto nástroje na reálné údaje školy. Výstupem práce jsou strategická doporučení podporující udržitelný rozvoj školy a zvýšení její konkurenceschopnosti v oblasti základního vzdělávání.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses