Strategická analýza vzdělávacích služeb pro kadeřníky : návrh pro zlepšení - Hoang, Yen Hai; Machek, Martin; Zápotočná, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu a návrh marketingové strategie značky L'Oréal Professionnel na českém a slovenském trhu. Cílem této práce je zmapovat trh v oblasti profesionální vlasové péče a návrh pro zlepšení vzdělávacích služeb salonů, které posílí postavení značky L’Oréal Professionnel na B2B trhu a zvýší zájem o vzdělávání u cílové skupiny. Teoretická část poskytuje ucelený přehled odborné literatury v oblasti B2B, CRM, online a event marketingu spolu se specifiky marketingu ve vzdělávání. Pozornost je věnována také analýze forem vzdělávání kadeřníků pro hlubší pochopení potřeb cílové skupiny pro stanovení hlavních motivátorů. Součástí je rovněž představení značky L'Oréal Professionnel Paris současně s její offline i online marketingovou strategií. Pro dosažení stanoveného cíle byla praktická část rozdělena na primární a sekundární výzkum. Sekundární analýza zahrnuje PESTLE analýzu, Porterův model 5 sil a analýzu konkurence. Na základě zjištění byl sestaven kvalitativní výzkum ve formě polostrukturovaných rozhovorů s cílovou skupinou a experty. Na závěr byla stanovena doporučení, která mají praktickou využitelnost pro marketingovou strategii značky L’Oréal Professionnel Paris.
Vedoucí práce: Martin Machek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses