Organizační kultura ve vybraných nestátních neziskových organizacích - Sádecká, Kateřina; Legnerová, Kateřina, 1965-; Němec, Otakar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zabývá organizační kulturou ve vybraných nestátních neziskových organizacích a jejím vlivem na motivaci a pracovní výkon zaměstnanců. Cílem práce je analyzovat, jak zaměstnanci vnímají prvky organizační kultury, zda je jejich motivace a výkon ovlivňován těmito prvky a jak vedení organizací podporuje budování pozitivní kultury. Práce je rozdělena na teoretickou část, která shrnuje základní pojmy a specifika neziskového sektoru, a empirickou část, kde byly využity polostrukturované rozhovory s vedením a dotazníkové šetření mezi zaměstnanci pěti nestátních neziskových organizací (ADRA, Armáda spásy, Dobrý anděl, YMCA, Loono). Práce slouží jako zdroj užitečných informací o zkoumaném tématu pro ostatní neziskové organizace, které se chtějí zaměřit na budování organizační kultury.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses